Vrijwilligers taken

Hier vind je een overzicht van verschillende taken die uitgevoerd worden door vrijwilligers tijdens WordCamp Nijmegen 2017.

  1. Time keeper (room lead)
    Als Time keeper heb je de leiding over het vrijwilligersteam (Speaker wrangler en runner) in een van de conferentiezalen. Je bent ervoor verantwoordelijk dat alles in de conferentiezaal soepel verloopt. Voor last-minute todo’s kun je de runner inschakelen. Verder houdt je de tijd nauwlettend in de gaten. Je brengt sprekers met gebaren op de hoogte van hoeveel tijd ze nog hebben. Je stelt je vooraf voor aan de spreker en geeft aan dat jij de tijd bij houdt. Je gaat vooraan in de zaal zitten (naast de Emcee) zodat je goed zichtbaar bent voor de spreker.
  2. Speaker wrangler
    Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat sprekers op tijd in de juiste conferentiezaal zijn en goed voorbereid zijn. Je zoekt de sprekers op tijd op en geeft aan dat ze zich kunnen voorbereiden in de Green room. Hier kunnen sprekers ook spullen achterlaten. In de conferentiezaal help je de spreker met opstarten, kabels aansluiten etc. Heeft de spreker nog een kabel/adapter of een glaasje water nodig? Schakel de runner in.
  3. Emcee
    Als Emcee kondig je de sprekers aan. Met jouw enthousiasme warm je de zaal op voor de volgende presentatie. Je bereid per spreker en stukje tekst voor. Na jouw inleiding met informatie over de spreker, presentatie en een leuke anekdote kan het publiek niet wachten tot de presentatie begint.
  4. Runner
    Aan jou de taak om de Time keeper en Speaker wrangler te helpen met allerlei last-minute verzoeken. Bijvoorbeeld de spreker van een glaasje water voorzien of snel een adapter halen uit de Green room.
  5. Video catcher
    Als video catcher neem je de presentaties van sprekers op. Je klikt op de juiste momenten op ‘play’ en ‘stop’ en zorgt ervoor dat de spreker de gehele take goed in beeld blijft.
  6. Photographer
    Jij loopt de hele dag rond en maakt foto’s van alles en iedereen. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat we een mooie fotoreportage hebben aan het einde van WordCamp Nijmegen, zodat iedereen nog lang kan nagenieten.
  7. Registration desk
    Op de Registration desk heet je iedereen hartelijk welkom op WordCamp Nijmegen! Je bent verantwoordelijk voor het sorteren en uitdelen van de badges en consumptiebonnen. Vervolgens help je bezoekers, sprekers en vrijwilligers op weg met relevante informatie.
  8. Swag desk
    Jij bent ervoor verantwoordelijk dat iedereen met genoeg (en de juiste) swag naar huis gaat! Je checkt wie al een shirt heeft gekregen en geeft iedereen een shirt in de juiste maat. Jij ziet erop toe dat de shared swag table netjes blijft en dat de swag verdeeld wordt onder de bezoekers.
  9. Badge checker
    Jij loopt rond in de wandelgangen en in het Cultuurcafé en bent het aanspreekpunt voor bezoekers. Met een glimlach op je gezicht help je ze met vragen en controleer je of ze een badge hebben. Heeft iemand geen badge? Begeleid degene naar de Registration desk.
  10. Green room manager
    Jij bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de Green room. De Green room is de plek waar sprekers zich rustig kunnen voorbereiden en een drankje kunnen pakken. Je zorgt ervoor dat alleen organizers, sprekers en vrijwilligers naar binnen komen en houdt de drankvoorraad in de gaten.